Hotel U&Me

Sävar Snickeri har haft äran att tillverka och leverera hotellinredning till hotellets 162 rum. Vi har även levererat inredning till Kulturbageriet som ligger i anslutning till hotellet.

U&Me är ett nytt hotell som öppnat mitt i centrala Umeå, vars arkitekturen påminner om en björkstam. Hotellet ligger på våningarna 6-13 i Umeås nya kulturarena Väven. I rummen är sängarna vända mot utsikten, antingen över Umeälven eller mot Umeå. U&Me är ritat av den prisbelönta arkitektbyrån Snøhetta. Bakom hotellets koncept och inredningsdesign står arkitekt- och designbyrån Stylt Trampoli.

U&Me som firar ett år står som finalist i kategorierna ”Bästa rum” och ”Bästa hotell” i den väldigt prestigefyllda tävlingen Gold Key Awards, USAs äldsta och viktigaste tävling för hotellindustrin. 

Kulturbageriet är precis vad det heter – ett hantverksbageri som ser bröd som stor och viktig kultur i Umeå. Bageriet ligger i Stora Hotellets gamla fina stallbyggnad med uteservering på Umeås nya inomhustorg i Väven.

Kulturbageriet har som ett av få bagerier i Sverige blivit diplomerade av mathantverksorganisationen Eldrimner. Kulturbageriet är nu ett av få bagerier i Sverige som håller utbildningar för både nybörjare och utbildade bagare.

bigimg smdw smdw smdw smdw smdw smdw smdw smdw smdw smdw smdw