Nyheter

Sävar snickeri vinnare av upphandling värd 71,6 miljoner kronor 2015-10-16

I hård internationell konkurrens har Sävar snickeri vunnit Karolinska Institutets upphandling av laboratorieinredning. Kontraktet är det största i företagets historia och innebär 1,5 års omsättning.

-          Det är fantastiskt roligt, vi har jobbat hårt för detta och tryggar nu framtiden de närmaste åren, säger Fredrik Söderlund, ansvarig säljare Sävar snickeri.

Produktionen av inredningen startar efter årsskiftet och kommer att pågå under 2016 och 2017.

Umeåföretaget levererar inredning till framtidens laboratorium på KI

Karolinska institutet (KI) i Stockholm växer och utvecklas. I det nya laboratoriet Biomedicum samlas forskare inom experimentell forskning. Det ger KI en unik samlingspunkt för gränsöverskridande forskning och samverkan när verksamhet vid skilda institutioner förs samman. Laboratoriet kommer att bli ett av Europas största laboratorium.

-          Vi har ställt mycket höga krav på entreprenören vad gäller flexibilitet och yrkesskicklighet. Det finns endast ett fåtal entreprenörer inom EU som kan leverera den efterfrågade entreprenaden. Sävar Snickeri vann uppdraget i tuff konkurrens,säger Mats Lilja, projektledare Karolinska Institutet, ansvarig för nybyggnationerna av Biomedicum Solna.

Om Sävar snickeri
Företaget grundades 1937 av de tre bröderna Söderlund. Idag drivs Sävar snickeri av andra och tredje generationen Söderlund. Sedan 60-talet har företaget levererat laboratorieinredning, det största av företagets affärsområden.

De senaste tre åren har Sävar snickeri levererat inredning till flertalet nybyggnationer i Umeå: Gotthards krog, Väven/Umeå stadsbibliotek, Hotell U&Me, Comfort Hotel Winn, konferensvåningen P5 och laboratorieinredning till Umeå universitet. Friends arena, Vattenfalls huvudkontor och samtliga universitet och högskolor runt om i Sverige är andra kunder.

Kontakt för mer information:

Fredrik Söderlund
delägare Sävar Snickeri
VD för systerbolaget Sävar metall

090-70 66 58
070-303 79 25
fredrik@savarsnickeri.se